HTML

Kocka macska blogja

Kedves Látogató! Üdvözöllek a Kocka Macska blogon, ahol egy igazán megszállott geek macska mindennapi agymenéseit követheted nyomon. Lesz szó zenéről, moziról, sorozatokról, IT és tech hírekről, konzol és egyéb játékokról, közösségi oldalakról és sok minden másról. Ez csak egy macska véleménye nem szent írás.

Friss topikok

2013.03.01. 10:50 GeekKatze

Prólogus - Mitől kocka a kocka?

Mitől kocka a kocka? Hol kezdődik a kockaság?

Az átlag ember (és Hollywood) számára a kocka egy dagadt, zsiros, pattanásos, szemüveges fiú / férfi aki egész nap WOW-zik és minimum 3-4 programnyelvet "beszeél". Ha nem WOW-zik akkor egér kattintás nelköl, pusztán gyors gépeléssel feltöri a NASA vagy a CIA rendszerét kb 5 perc alatt (4 monitoros nézettel).


Valójában azokat hívjak kockának - a magyar nyelv szerint - akik annyit ülnek a gép előtt, hogy már a fejük is olyan kocka lesz mint a monitor amit néznek.

"Kisfiam ne ülj annyit a számitógép előtt"

10 - 15 éve meg lehetett a gyereket terrorizálni ezzel a mondattal, 2013-ban viszont szinte mindenki egész nap vagy a számitógéépet bamulja vagy a 3-4-5" inches mobilját vagy a tabletjét. 0-99 éves korig nemtol függetlenül. Felköltözött a magán, társas es üzleti élet az internetre - a szórakozas mellett - igy aki nem naprakész az bizony lemarad es az mai mércevel ciki.tumblr_lm8ib1iroO1qd0e7oo1_400.png
Az internet egy új élet tér lett. Gyerekeknek grund es jatszótér helyett chat szoba es game server, tiniknek hátso üles es csavargas helyett  facebook es web cam sex - film, zene letöltes -, felnőtteknek iroda helyett levelező rendszer és skype. Minden a gép előtt zajlik, életünk 80%-a, annak is aki nem tartja magat kockának az ott dolgozik, informálodik, szórakozik, barátkozik, kapcsolatot tart ergo ugyanolyan kocka mint a 10-15 éves sztereotipizált kövér pattanásos -no meg szűz- kocka fiú.

Innentől kezdve érdemes lenne meghatározni, hogy kik azok a kockak akik még a mai átlag usereknel is kockábbak? - a hardcore programozókat, fejlesztőket es gamereket es netes pedofilokat leszámitva -
32308987.jpg
Az átlagnal is kockább vagy :

- Ébredes es lefekvéskor az első/utolsó dolgod valamilyen elektronikai kütyüvel van

- Ha napi 8 óránál többet foglalkozol velük - még a munka időn kivül is-

- Ha egy szoftverfrissítésnek úgy örülsz mintha karácsony lenne

- Ha elhagytál valamit a lakásban es spotlightal keresnéd meg

- Ha facebookon naponta 2-nel több posztot írtál vagy refresht nyomtél 1 percen belül

- Bármilyen új kütyüt kérdés nélkül early adopterként megvásárolsz

- Ha kézzel már teljesen elfelejtettél írni

- Ha kikapcsolod a gépet és utána a telefonodat kezded el nyomkodni -vagy fordítva-

- Ha arra élvezkedsz, hogy hány hónap az aktuális uptime-ja a gépednek (értsd: mennyi ideje nem volt kikapcsolva a gép, max sleepelve)

- Ha arra élvezkedsz, hogy mennyi a torrent up/download rátád

- Ha egy IOS kontra Android vitát keresztes háborúnak tekintesz /én az IOS-re szavazok/

- Számháboruztok a barátokkal (kinek nagyobb es mennyi a memóriaja, proci órajele, tárhelye, gyorsasága stb.)

- Ha étkezes előtt minden kajádat kiposztolod Instára vagy FB-re

- Ha minden egyes jelentéktelen történést dokumentálsz valamelyik közösségi oldalon

- Ha számodra az az ember nem létezik akiről nem találsz a neten vagy FB-n infot


Nagyon sok ilyen tünet van meg de hirtelen ennyi jutott eszembe, ha nektek is eszetekbe jutt pár ilyen tünet akkor ne habozzatok a kommentben leírni!

Miről lesz szó a kocka macskában? Mindenről ami valamennyira kocka téma: elektronikus zene, film, mozi, sorozat, játék, kütyük meg ami jön :)

Szólj hozzá!

Címkék: tech blog geek apple zene játék sorozat film game mozi iphone macska kocka ipad IT különvéleményem


A bejegyzés trackback címe:

https://kockamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr145111335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása