HTML

Kocka macska blogja

Kedves Látogató! Üdvözöllek a Kocka Macska blogon, ahol egy igazán megszállott geek macska mindennapi agymenéseit követheted nyomon. Lesz szó zenéről, moziról, sorozatokról, IT és tech hírekről, konzol és egyéb játékokról, közösségi oldalakról és sok minden másról. Ez csak egy macska véleménye nem szent írás.

Friss topikok

2013.04.03. 12:44 GeekKatze

Gaming mánia - Batman: Arkham City

A legközelebbi filmes topicba tuti a Batman szériákról fogok írni, mert elég nagy Batman fan vagyok. Főleg a Nolan reboot óta, bár gyerekkoromba a régi Schumacheres / Burtonos részekért is oda voltam. Azonban mivel játék topic van, most a Batman - Arkham City c. játékát vettem célkeresztbe, ugyanis elég nagy késéssel csak mostanában kezdtem el játszani vele xboxon.
36-bat_logo.jpg
Szedjük is szét:

Játék stílusa akció TPS / sandbox:

Sandbox és TPS révén ha nem baj a számomra két etalon játékhoz fogom hasonlítani, az AC és a GTA sorozatokhoz. Az AC sorozathoz hasonlóan iszonyatosan jól el lett találva az egész város hangulata és a tervezése. Tökéletesen illeszkedik a játék hangulatához, fantasztikusan néz ki és elég nagy a bejárható terület. Talán ami engem picit zavart - bár elvileg ezt nem nevezném hibának - hogy a Batman hangulat révén az egész pálya és játék is nagyon sötét, depis és komor, mondjuk egy Batman univerzumot nem is tudok másképpen elképzelni. Talán annyi mindent nem lehet csinálni a városban mint egy GTA-ban de a város hangulata van olyan mint egy AC-s Frienze.

Story:

A story nem fog meg annyira mint amennyire az AC vagy más játékok sztorija megfogna,  de nem mondanám semmiképpen rossznak, eléggé pörgős és fordulatokban gazdag. Külön tetszik, hogy a Batman univerzumból az összes megismert karaktert valamilyen útón módon belevitték a storyba. Nagyon jók az átvezető animációk és a voice acting is hibátlan

Játék menet:

A játék menet izgalmasra és nagyon addiktívra sikeredett. Mászkálhatunk a városban oda és ahova éppen a fő story megkívánja. Nagyon jól sikerült eltalálni a küldetések hangulatát és nehézségét. Batman révén rengeteg high tech kütyü lesz a segítségünkre amit igen is nagyon sok szituációban használunk kell, hogy sikeresen teljesítsük a harcot vagy az adott küldetést. Bizonyos részekben, hogy tovább jusson sokszor negyed órát is gondolkoztam, hogy éppen milyen biztonsági rendszert kell meghackelni vagy milyen úton módon jussak tovább egy akadályon. Segítségünkre van egy ún. "detective mód" az AC-ben megismert "eagle eye"-hoz hasonlóan egy nagyon high tech hud-on láthatjuk az aktív tereptárgyakat, a falak mögött az ellenségeket és, hogy azoknak milyen fegyverzetük és lelki állapotuk (igen igen, számít ,hogy milyen). De ennek a "nézetnek" a segítségével elemezhetünk bizonyítékokat a bűnügyi helyszíneken vagy kereshetünk nyomokat ahhoz, hogy tovább haladhassunk. A játék egyik leghangulatosabb része. Nem csak bizonyos tovább jutásoknál kell sokat agyalgatni hanem az ellenfelek módszeres likvidálásánál is kell sokszor egy egy jó haditerv, hiszen gyakran botlunk olyan szituációkba ahol elég nagy fegyveres túlerővel rendelkezik az adott "csoport" és ott bizony még a baráti harcrendszer ellenére is könnyen ott hagyjuk a fogunkat. Tehát a kamikáze - rambo módszer nem sokszor működik, igen is sokszor ki kell figyelnünk azokat a menekülési pontokat ahova egy egy füst bomba ledobása után visszavonulunk, hogy később lesből tudjunk támadni. A lesből támadás szintén nagyon hangulatos, és ha sikerül észrevétlenül egyenként levadászni az adott banda tagjait, akkor bizony eléggé rémültek és idegesek lesznek amivel szintén taktika előnyünk lesz. Külön pozitív pont, hogy a "boss" harcoknál a fő ellenségek elég könnyen alkalmazkodnak a taktikánkhoz így nincs olyan, hogy van egy bevált mozdulat sor amivel pikk pakk el lehet intézni őket. Az AI zseniális. A fő küldetés végig izgalmas, és az AC-vel ellentétben a mellékküldetések is nagyon jók, nem monotonok érdemes őket megcsinálni és nem csak az achievmentek miatt. Egyedül a gyűjtögetős dolgokat nem csináltam meg, azt az AC-ben se csináltam soha.

Irányítás:

AC-hez hasonló, 2-3 gombot nyomogatva tudjuk ellenfeleinket likvidálni és esetenként feltűnik 1-1 QTE esemény ami annyit takar, hogy megfelelő időben megfelelő gombot kell lenyomni. Azonban mint írtam, ha túlerő van mindenképpen rá vagyunk szorulva a fedezékbe vonulásba / lopakodásra vagy valamilyen szuper kütyüinikre. Van batrang (dobócsillag féleség) ebből van irányítható fajta amit kilassítva mi irányíthatunk (ezzel is rengeteg lehet taktikázni), füst bomba, nyílpuska szerűség és rengeteg high tech cucc még ami a tovább jutásunkat segíti. Nekem tetszett ez az irányítás.

Zene:

Tipikus Batman hangulat, a Hans Zimmer féle Dark Knight OST lett nagyon jól lemásolva.

Grafika:

Hibátlan, nem tudok rá rosszat mondani. A sötét pályák kicsit zavartak, de hát a Batman hangulat az ilyen.

Negatív:

A játék néha bizonyos szituációkban lehetne szájbarágósabb, vagy egy kijáratot mindig mutathatna. Sokszor órákat kavarogtam mert nem volt teljesen 100%, hogy éppen merre kell mennem, vagy mit kell csinálnom. De lehet, hogy ez az én lámaságom.

Verdict:

Ha storyja jobban megfogott volna ez lenne minden idők legnagyobb favoritja nálam, azonban az AC ebben erősebb volt és jobban beszippantott így csak a 2. mostani kedvencem lett.

Szólj hozzá!

Címkék: tech vélemény játék game xbox kocka playstation joker batman gaming dark kinght PC IT arkhamcity


A bejegyzés trackback címe:

https://kockamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr225188896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása